Renault Megane E-Tech full electric
Renault Megane E-Tech full electric

Renault Megane E-Tech full electric

Denumit Megane E-Tech este primul model full-electric din această clasă pentru Renault, construit pe noua platformă CMF-EV. Pe această caroserie nu va exista altă motorizare și s-ar putea nici să nu mai vedem un alt Megane hatchback. Pe de o parte e păcat, deoarece Megane se bucură de un real succes pe piața din România, dar noul model este mult mai frumos, mai tehnologia și, cel mai important, mai verde. Dar haideți să vedem cum se prezintă.

Ca atare, face parte dintr-un ecosistem în care vehiculul reprezintă o platformă hardware care găzduiește software de ultimă generație și conectivitate optimizată pentru a oferi noi experiențe. Datorită noii platforme CMF-EV, Mégane E-TECH Electric oferă spațiu extraordinar în interior și dinamism pe drum, cu direcția sa precisă.

La fel ca un smartphone, noul Mégane E-TECH Electric se încadrează perfect în ecosistemul digital al utilizatorului său. Este un vehicul de înaltă tehnologie întotdeauna gata de ajutor, datorită noului său display OpenR și noului său sistem multimedia OpenR Link, dezvoltat împreună cu Google și bazat pe sistemul de operare Android Automotive. Vine cu Asistent Google, Google Maps și Google Play încorporate pentru o experiență de conducere utilă, personalizată și fără probleme.Mégane-ul viitorului este deja aici!

Noul Megane E-TECH Electric oferă clienților performanțe echilibrate și optimizate, la un preț rezonabil. Diferitele versiuni ale gamei acoperă majoritatea nevoilor clienților atât pentru utilizare zilnică, cât și pentru călătorii de weekend sau vacanțe.

În România, Renault Megane E-TECH Electric va avea trei niveluri de echipare: Equilibre, Techno și Iconic.

Nivelul de echipare Equilibrevine cu un acumulator de 40 kWh și un motor electric de 130 CP. Prețul de vânzare începe de la 32.900 EUR. Equilibre este dotat cu senzori de ploaie, faruri LED, asistență pentru menținerea benzii, avertizare de coliziune frontală, cameră video spate și jante din aliaj de 18″.

Prețul pentru nivelul de echipare Techno începe de la 40.900 EUR. În această versiune, vehiculul este dotat cu un acumulator de 60 kWh și motor electric de 220 CP. În plus, are un ecran de 12″, faruri direcționale, volan încălzit, 6 difuzoare audio, servicii Google Automotive +, iluminare ambientală, oglindă centrală cu auto reglare. Jantele sunt de 20″.

Iconic este nivelul de echipare superioară și are un preț care pornește de la 45.400 EUR. În plus față de nivelul de echipare Techno are interior personalizabil cu scaune din piele,  senzori față, spate, laterali, sistemul multimedia premium OpenR Link și caroserie biton.

În primul rând, caroseria de crossover îl prinde bine, arată mai robust, dar în același timp mai modern și mai tehnologizat. Partea frontală se aseamănă cu alte modele Renault, cel puțin cu unele concepte prezentate în anii trecuți. Astfel avem blocuri optice înguste și agresive, dar și niște lumini de zi cu LED cu o semnătură luminoasă interesantă. Pe Megane E-Tech debutează și noul logo al francezilor, care tronează în mijloc. Pentru că vorbim de un automobil electric, nu mai este nevoie de o grilă masivă, așa că avem doar o priză de aer în partea inferioară.

Din lateral mi se pare că arată cel mai bine. Pasajele roților și pragurile sunt de culoare închisă, pentru a sublinia aspectul de SUV, jantele pot avea între 18 și 20 de inch, iar lini plafonului este destul de joasă, mai ales în proporție cu suprafața vitrată. De remarcat lipsa mânerelor pentru portiere. Renault Megane E-Tech parcă aduce puțin a Captur, dar cu o generație peste.

O parte din experiența cu Megane E-Tech Electric se referă și la conectivitate. Pentru a rămâne mereu la zi, mașina vine cu un plan de date gratuit de 5 ani pentru sistemul OpenR Link, care permite actualizarea automată a firmware-ului (FOTA).

Mégane E-Tech Electric vine cu o garanție de 3 ani (cu asistență 24 de ore, 7 zile pe săptămână) și o garanție de 8 ani (sau 160.000 km) pentru baterie.

În România, comenzile vor fi deschise în februarie 2022.

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii (1)

Renault Scenic Vision Poate Fi Un Concept Revoluționar - Anunțuri Auto Moto Velo

[…] asemenea, Renault aduce în față o serie de sisteme noi de siguranță pentru conceptul Scenic Vision. Safety […]

AutoWox este cel mai complet si complex portal online pentru promovarea afacerilor in domeniul auto-moto si totodată cel mai bun portal pentru postarea anunțurilor de vanzare auto . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . AutoWox este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © AutoWox 2023. Toate drepturile rezervate . Powered by WoxMarketing .