Audi Audi Q8 e-tron quattro prima serie de SUV-uri electrice
Audi Audi Q8 e-tron quattro prima serie de SUV-uri electrice

Audi Audi Q8 e-tron quattro prima serie de SUV-uri electrice

noiembrie 15, 2022
0 Comentarii

Audi Q8 e-tron quattro constituie un reper major în istoria mărcii Audi pentru că marchează primul său pas în trecerea la electromobilitate, făcut cu trei ani în urmă. Pentru construirea sa a fost adaptată platforma tehnică MLB (destinată prin definiție să primească motoare cu ardere internă amplasate longitudinal în față), rezultatul respectivului proces de modificare fiind denumit MLB Evo (Modularer Längsbaukasten Evo). Ironia sorții: cele două motoare electrice ale marelui SUV Audi nu respectă nicicum precizarea „längsbaukasten’ din acronimul platformei, ele fiind amplasate transversal (unul în față, celălalt în spate).

Audi Q8 e-tron quattro este o piesă de maximă importanță în patrimoniul Audi, iar proaspăta sa modernizare nu face decât să aducă tușa progresistă necesară pentru a-i consolida și asigura un atare statut.

Modificările designului exterior au o amploare suficientă pentru a te face să crezi, la prima vedere, că ai de-a face cu o mașină nouă – mai ales că la denumirea seriei s-a adăugat și indicativul Q8. Fluiditatea ia locul incisivității în expresivitatea liniilor caroseriei, contribuția majoră în acest sens datorându-se noilor elemente integrate în zonele din față și din spate. Noul stil de integrare a măștii frontale este definitoriu și pentru alte realizări pe care viitorul le va aduce în portofoliul Audi. De asemenea, este propusă și o variantă de caroserie Sportback, cu linie gen coupe.

Perfecționările aduse la nivelul platformei tehnice au urmărit o acuratețe superioară a comportamentului dinamic – cei de la Audi susțin că s-a lucrat astfel pentru că unii clienți au menționat o discrepanță între sugestia de incisivitate pe care o făcea visual Audi e-tron și comportamentul mai degrabă orientat spre confort decât spre sportivitate sau spre o dinamică avansată. Sistemul de direcție este nou, suspensia pneumatică a fost revizuită, inclusiv softul care gestionează funcționarea sa.

Vedeți gratuit statisticile vizitatorilor în site-ul dvs . Creați cont gratuit pe CLIKZ .

La motoare, numărul înfășurărilor din stator a fost mărit, idea find de ridicare a nivelului performanțelor și a valențelor de funcționare economică. Arhitectura instalației electrice rămâne calibrată pe tensiune de 400 V. Pachetele de baterii disponibile în cadrul seriei sunt acum de 114 kWh (pentru versiunile S și 55) și de 95 kWh (pentru versiune de bază, numită 50). Au fost communicate autonomii cuprinse între 480 și 600 km (WLTP). Audi Q8 SB e-tron este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 s. A fost ridicată și eficiența alimentării, mașina suportând acum surse de current continuu de 170 kW, iar timpul de încărcare de la 20 la 80% fiind de numai 26 de minute.

 

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AutoWox este cel mai complet si complex portal online pentru promovarea afacerilor in domeniul auto-moto si totodată cel mai bun portal pentru postarea anunțurilor de vanzare auto . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . AutoWox este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © AutoWox 2023. Toate drepturile rezervate . Powered by WoxMarketing .