Rolls-Royce Phantom Syntopia 2023
Rolls-Royce Phantom Syntopia 2023

Rolls-Royce Phantom Syntopia 2023

martie 7, 2023
0 Comentarii

Rolls-Royce Phantom, etalonul de lux al mărcii britanice, tocmai a primit o nouă versiune specială. Mai exact, este vorba despre noul Phantom Syntopia, un exemplar unicat, bazat pe varianta alungită a modelului de lux. Acesta a fost creat în colaborare cu Iris van Herpen, o creatoare de modă din Țările de Jos și aduce câteva dotări unice, care nu sunt prezente la alte exemplare Phantom.

Cu ocazia aniversării celor 20 de ani de când a început producția la fabrica de autoturisme din Goodwood, Rolls-Royce a prezentat, în cadrul unui eveniment exclusivist, un secret păstrat cu sfințenie preț de patru ani, Phantom Syntopia. Colaborarea dintre creatoarea de modă Iris van Herpen și echipa Rolls-Royce a dat naștere unei adevărate capodopere, în care se regăsesc deopotrivă moda haute couture și îndemânarea specialiștilor de la Goodwood.

Primul dintre acestea este exteriorul vopsit într-o culoare specială de tip cameleon. Cu alte cuvinte, caroseria își poate schimba culoarea în funcție de unghiul în care o privești și în funcție de cum bate lumina soarelui. Vopseaua, botezată Liquid Noir, prezintă culorile mov, albastru, magenta și chiar accente aurii atunci când mașina este privită din mai multe unghiuri.

Bazat pe un model Phantom Extended, Syntopia a reprezentat pânza neagră pe care designerul Iris van Herpen și-a dezvăluit talentul în a aduce împreună două tipuri de artă: cea a modei high-end și arta maeștrilor Rolls-Royce reuniți în așa-numitul Bespoke Collective. Phantom Syntopia își ia numele de la colecția-reper, din 2018, a lui Iris, concepută pe principiile biomimetismului: arta este inspirată din modele și forme găsite în natură.

Cele mai multe elemente din interior sunt confecționate manual, iar unele dintre acestea au fost confecționate chiar în atelierul personal al creatoarei de modă. Imediat cum deschizi ușa vei observa un plafon înstelat unicat. Despre acesta, Rolls-Royce spune că este cel mai complex văzut vreodată la un model de serie.

Fiind un model unic și deja achiziționat de un client a cărui identitate nu ne-a fost dezvăluită, mașina ne-a fost prezentată în cel mai discret mod posibil, la fabrica Rolls-Royce din Goodwood, fiind ascunsă sub o cortină. Dezvăluirea a fost făcută în prezența lui Iris și a echipei Rolls-Royce Bespoke Collective, care a supervizat proiectul în tot acest timp.

Câteva detalii legate de acest model unic :

• Rolls-Royce a prezentat noul Phantom Syntopia.

• Modelul unicat a fost realizat în colaborare cu designerul de modă Iris van Herpen.

• Oficialii Rolls-Royce spun despre Phantom Syntopia că este cel mai complex Phantom realizat până acum prin programul de personalizare Bespoke.

• Caroseria modelului unicat a fost vopsită în nuanța Liquid Noir – cu tonuri mov, albastre și aurii, în funcție de lumină -, iar desenele aplicate pe capotă au fost inspirate de tema numită Weaving Water.

• La interior, Rolls-Royce și Iris van Herpen s-au ghidat după aceeași temă Weaving Water. Conform reprezentanților mărcii, anumite elemente din interior au fost realizate manual în cadrul centrului din Marea Britanie, în timp ce alte accesorii au fost dezvoltate în atelierul designerului olandez.

• Pe suprafața plafonului au fost aplicate manual 162 de petale fabricate dintr-un material textil special. De asemenea, 187 dintre cele 995 de “stele” ale plafonului au repoziționate manual. Conform producătorului, 700 de ore au fost alocate doar acestor procese.

• Alte 85 de petale – similare cu cele folosite pe plafon – au fost aplicate pe planșa de bord, iar scaunele din spate au fost îmbrăcate într-un material special care imită lumina stelelor pe suprafața apei.

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AutoWox este cel mai complet si complex portal online pentru promovarea afacerilor in domeniul auto-moto si totodată cel mai bun portal pentru postarea anunțurilor de vanzare auto . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . AutoWox este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © AutoWox 2023. Toate drepturile rezervate . Powered by WoxMarketing .