Noul Mercedes-Maybach cu motor V12
Noul Mercedes-Maybach cu motor V12

Noul Mercedes-Maybach cu motor V12

mai 13, 2021
0 Comentarii

Mercedes-Maybach cu motorV12 a fost lansat în mare secret. Constructorul prezintă vârful de gamă cu aceleași fotografii cu care a prezentat versiunea inferioară, adăugând doar un “V12” pe aripi.

Debut bizar pentru cel mai puternic și mai rapid Maybach al noii generații Clasa S. Mercedes păstrează misterul în ceea ce privește noua versiune, care poartă indicativul S 680. Constructorul a publicat o serie de fotografii identice cu cele folosite pentru versiunea inferioară cu motor V8. Singurele diferențe sunt reprezentate de apariția, pe aripile din față, a numărului de cilindri și a dispunerii lor, iar pe capota portbagajului se poate remarca indicativul “S 680”.

În plină tendință de downsizing și de electrificare, nemții lansează ceea ce poate fi ultima mașină cu motor V12. Nemții se tem, cel mai probabil, să nu provoace furia ecologiștilor. Fotografiile modificate în Photoshop nu sunt însoțite de nicio informație referitoare la cilindree sau performanțe. Sunt șanse ca aceasta să fie o unitate biturbo de 6.0 litri, aceeași care a fost folosită și la Mercedes-Maybach Clasa S W222. Dar la generația anterioară, vârful de gamă era S 650. S 680 cu același motor era rezervat pieței chineze.

Motorul noului Mercedes-Maybach ar putea livra 630 de cai putere și un cuplu de 1.000 de Newtoni metru. Sunt cifre care îl fac cel mai puternic S W223. Surse neoficiale menționează că limuzina ar fi echipată cu sistemul 4MATIC. Ar fi primul Maybach cu tracțiune integrală din istorie.

Mercedes-Maybach, ultimul model cu motor V12

Constructorul german anunțase sosirea unui Mercedes-Maybach cu motor V12 încă din toamna anului trecut, deși specialiștii susțineau că vremea acestui motor a apus.

Propulsorul V12 a dispărut din gama AMG odată cu dispariția lui S65. Mercedes a ales înlocuirea acestuia cu un sistem plug-in hybrid, care integrează motorul V8 de 4.0 litri și un motor electric. Este sistemul de propulsie care va pune în mișcare viitorul Mercedes-AMG S73 e. Acesta va veni cu aproximativ 800 de cai putere și va fi cel mai puternic Mercedes, până în momentul lansării hypercar-ului One.

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AutoWox este cel mai complet si complex portal online pentru promovarea afacerilor in domeniul auto-moto si totodată cel mai bun portal pentru postarea anunțurilor de vanzare auto . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . AutoWox este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © AutoWox 2023. Toate drepturile rezervate . Powered by WoxMarketing .