Compania coreeană SsangYong Motor Co. are trei oferte de preluare
Compania coreeană SsangYong Motor Co. are trei oferte de preluare

Compania coreeană SsangYong Motor Co. are trei oferte de preluare

septembrie 25, 2021
0 Comentarii

Perioadă de agonie a companiei coreene SsangYong Motor Co., ale cărei mașini sunt comercializate și în România, pare a se îndrepta către final. Asta dacă investitorul care va prelua compania nu va eșua ca și cei care au încercat redresarea companiei în ultimii ani.

Problemele SsangYong au devenit vizibile la începutul anului 2000, iar salvarea a părut a veni de la grupul chinez SAIC Motor Corp. care a achiziționat în 2004 51% dintre acțiunile producătorului coreean specializat în SUV-uri. Doar că, în 2009, efectele crizei mondiale au forțat grupul chinez să renunțe la investiție.

Doi ani mai târziu un alt mare investitor, indian de această dată, a decis să cumpere 70% din SsangYong. Mahindra, compania devenită proprietar al pachetului majoritar, nu a reușit să readucă SsangYomng la profit.

În decembrie 2020, coreeni se văd nevoiți să depună cererea de intrare în insolvență după ce nu a reuşit să plătească o serie de datorii către creditori. Astfel, în aprilie 2021 SsangYong intră pentru a doua oară sub control judiciar după episodul din urmă cu un deceniu. Tot atunci este anunțat debutul etapei de primire a ofertelor pentru achiziție, iar 11 investitori depun scrisori de intenție.

Doar că, la finalizarea procesului de selecție a potențialilor investitori, doar trei entități rămân în cursă, nici măcar unul nefiind o companie cu renume în industria auto. În aceste condiții, până la finalul lui septembrie, deținătorul companiei SsangYong Motor Co. va trebui ales dintre Edison Motors, EL B&T și Indi EV Inc.

Unul dintre acești investitori va prelua SsangYong și va trebui să conducă producătorul către electrificarea gamei de produse. Coreenii susțin că vor putea prezenta pe piața europeană primul lor vehicul electric – Korando Emotion.

În prima jumătate a lui 2021, SsangYong a raportat vânzarea a 48.229 de vehicule, cu 15% mai puține decât în primul semestru al anului trecut.

Adăugați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AutoWox este cel mai complet si complex portal online pentru promovarea afacerilor in domeniul auto-moto si totodată cel mai bun portal pentru postarea anunțurilor de vanzare auto . Oferim cele mai avantajoase condiții de colaborare pentru reprezentanțe , dealeri sau parcuri auto . AutoWox este partenerul de care aveți nevoie .
Copyright © AutoWox 2022. Toate drepturile rezervate . Powered by WoxMarketing .